Thursday, October 9, 2008

Sentap

ermm... malas btl la nk mula menulis lps blk dr europe nie... gan sakit badan, gan sakit pale, gan xsihat bagai nya adoiiii...

tp citer yg aku nk tulis nie ttg seorng 'adik' aku yg sentap gara2 dimarah oleh 'abg' kesygan drg huhuhu...

insiden nie jd dlm mgg terakhir posa aritu, disbbkan 'adik' nie ghairah sgt melalut diblog 'abg' nya, maka tlh membuatkan si 'abg' tu td marah... dah dia yg wat salah tentu la dia yg kena marah kn...

yg aku geram tu, bole dia sentap kt aku ptg tu bl mama ajak dia buka skali... bole dia kata yg mood dia xelok sbb kena marah td... apa lg geram la aku... gan aku bz nk siap kan sumer brg tuk ke europe alih2 dia lak nk sentap, apa kes... b4 buka posa tu aku ada msg 'abg' drg bgtau yg si 'adik' td dh sentap and aku appreaciate sgt sbb gan cara 'kekerasan' yg tlh berjy diguna pakai kan oleh si 'abg' tadi, syabas inspektor shahab hahahah...

insiden sentap nie berlanjutan smp la ke mlm ahad 28/9 tuk aku bertolak... berkali2 aku kol, aku sms tp xder reply pun... xpa la kalo dia nk lps kan geram dia kt aku, tp tanggung jwp aku sbg 'kakak' dh lps... nk sentap lbh2 pun bkn salah aku pun kn... 'abg' drg yg marah, 'kakak' drg lak yg tanggung akibat, huk huk...

aku dh siap smbt raya baru 'adik' msg minta maaf, huhuhu... xcukup tu kol bagai nk rak meraban airmata hehehe... insaf la kot muahahaha...

2 la lain kali bl akak ckp dgr, nie x nk meraban x tentu psl... bl 'abg' nya dh tegur nk sentap la plak... tp aku rasa nie adalah pengajaran yg terbaik bg 'adik' agar dia x buat lg perkara2 mereng mcm nie...

papepun, akak nk 'adik' tau yg akak mmg syg kan 'adik'... dan setiap teguran itu adalah demi kebaikan kita bersama... hargai la apa yg kita ada seikhlasnya dan terima la ia seadanya....

dan ini lah nya 'adik' yg kaki sentap itu, Siti Haryani muahahaha....


2 comments:

yani am said...

erk! malu la kak. lgipun mna adk ada sntap dkat akak atau abg pun hohoho

Kasih Alyza said...

haaa tau lak malu ya.. masa wat perangai x hingat huhuhuhu...